Centrul de Incubare Creativ – Inovativ
de Afaceri Roznov

Podurile cunoașterii creative pentru o carieră de succes

Asociația Centrul de Incubare Creativ - Inovativ de Afaceri (CICIA) Roznov este beneficiarul unui proiect de finanțare, aprobat în sesiunea 2019/1 de finanțări nerambursabile pentru ONG a Consiliul Județean Neamț prin legea 350/2003.

Titlul proiectului: „Podurile cunoașterii creative pentru o carieră de succes”

Perioada de implementare este: 15 iulie 2019 – 31 octombrie 2019.

Prin proiect, se organizează o tabără, Smărăndița 2019, de dezvoltare personală în sprijinul elevilor de liceu performeri. Tema propusă se referă la dezvoltarea aptitudinilor de creativitate, utilizând metode moderne pentru a-i învăța să se valorifice pe piața muncii (ca viitori angajați) sau prin antreprenoriat (începerea și dezvoltarea unei afaceri).

Obiectivul general constă în Sensibilizarea, Conștientizarea, Antrenarea, Participarea, Implicarea, Asumarea (SCAPIA) tinerilor din liceele județului Neamț în activități pentru completarea dezvoltării personale și a abilităților și competențelor necesare obținerii unui loc de muncă și îndeplinirii unui rol social exigent.

Obiectiv specific 1: provocarea tinerilor din 4 licee din județul Neamț cu privire la dezvoltarea abilităților de folosire în practică a combinației dintre cunoștințe și creativitate, într-un proces logic, activ și personal.

Obiectiv specific 2: implicarea interactivă a tinerilor liceeni în identificarea și aplicarea aptitudinilor extrașcolare, în crearea unui profil profesional orientat spre performanță. Aplicarea unor atribute personale intraprenoriale (a fi întreprinzător la locul de muncă) va scoate în evidență un profil profesional valoros.

Obiectiv specific 3: dezvoltarea aptitudinilor și atitudinilor creativ–inovative la tinerii liceeni, care îi va ajuta să aspire la locuri de muncă performante.

Prin activitățile asociate se evidențiază două rezultate:

Programul taberei implică parcurgerea unor pași care folosesc atât cunoștințele dobândite, cât și trăsăturile de personalitate care se conturează pentru fiecare participant.

Pentru mai multe detalii despre proiect si participanti, accesati urmatorul link:

https://tineriperformeri.wordpress.com

Acest material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Neamț.