AgroBUS – AgroBusiness in Urban areaS

Proiectul AgroBUS – AgroBusiness in Urban areas este un proiect finanțat prin programul Erasmus+, fiind un parteneriat de cooperare între 4 țări europene (România, Slovenia, Portugalia și Grecia) reprezentate de organizația Centrul de Incubare Creativ Inovativ de Afaceri (CICIA) ca și coordinator și următorii parteneri: Universitatea Științelor Vieții Iași (Romania), Proportional Message (Portugalia), Innovation Frontiers (Grecia) și DRPDNM (Slovenia).

Scopul proiectului este acela de a dezvolta un material de instruire cu scopul de a stimula spiritul antreprenorial în domeniul agriculturii urbane în rândul adulților vulnerabili (adulți slab calificați, adulți șomeri) prin noi cunoștințe și concepte.

Obiectivele proiectului sunt:

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

01 aprilie 2022 - Kick-off meeting - Online

În data de 01 aprilie 2022, CICIA a organizat și participat la prima întalnire oficială online din cadrul proiectului Erasmus+ KA2, AgroBUS – AgroBusiness in Urban areaS.

Această întalnire a avut loc online ca urmare a perioadei pandemice pe care o traversam cu totii.

În cadrul acestei întalniri, s-a discutat despre subiectul abordat în cadrul proiectului, sarcinile specific fiecărui partener și rezultatele intelectuale stabilite în cadrul proiectului. Totodată, fiecare partener din cadrul consortiului a realizat o scurtă prezentare a organizației pe care o reprezintă și echipa de proiect implicată în implementarea proiectului AgroBUS.

A fost o întalnire reușită și de success! Suntem bucuroși că am reușit să creăm un parteneriat puternic și apropiat, că putem aborda o temă de mare interes în această perioadă de neliniște pentru toată lumea!

28 și 29 iunie 2022 – A doua Intâlnire Transnațională – Novo Mesto, Slovenia

În perioada 28-29 iunie 2022 a avut loc la Novo Mesto, Slovenia cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului AgroBUS organizată de Asoc. DRPDNM și la care au participat reprezentanți ai tuturor celor 5 organizații europene partenere.

În cadrul acestei ședințe, partenerii consorțiului au discutat despre stadiile de implementare și dezvoltarea rezultatelor intelectuale, cu accent pe OI1 – Strat-up in Urban Agriculture (A Trainer Guide). Fiecare partener a prezentat materialul dezvoltat pentru feedback și recomandări din partea partenerilor de proiect. Totodată, s-a stabilit deadline-ul pentru transmiterea materialul final din partea tuturor partenerilor precum și perioada de realizare a sesiunilor pilot naționale de testare a materialului elaborat.

Universitatea Științelor Vieții de la Iași, Romania a prezentat structura propusă pentru elaborarea și dezvoltarea OI2 – Curriculum pentru Antreprenorul Agricol Înnăscut, fiind alocat fiecărui partener câte un modul de elaborate și dezvoltat. S-au prezentat și deadline-urile propuse pentru implementarea acestui rezultat, partenerii de proiect căzând de comun acord la un calendar firesc al evenimentelor.

Tot în cadrul acestei întălniri s-au dezbătut planul de diseminare și canalele de promovare online ale proiectului – stadiul de dezvoltare al website-ului de prezentare, planul de monitorizare și evaluare precum și planul de exploatare și sustenabilitate.

Cea de-a doua zi a întâlnirii transnaționale a fost dedicată unei vizite de studio la o locație din Ljiubljana, Slovenia, unde am vizitat trei modele de bună practică în domeniul agriculturii urbane: Krater laboratorij, Agrodivizija, Abandoned Plants Sanctuary.

A fost o întalnire reușită, plină de rezultate benefice pentru dezvoltarea proiectului!

Primul Newsletter