CUBE - InCUBator for the resilience of the culture and crEative sectors

21 iulie 2021 - Kick-off meeting - Online

In data de 21 iulie 2021, CICIA a participat la prima intalnire oficiala din cadrul proiectului Erasmus+ KA2, CUBE – InCUBator for the resilience of the culture and crEative sectors. Acest proiect este un parteneriat strategic ce dorește să ajute artiștii să dobândească abilități și competențe, inclusiv competențe digitale și spirit antreprenorial care întăresc creativitatea în educație. Acest aspect va aduce inovație și sustenabilitate sectoarelor și industriilor culturale într-o eră în care totul se schimbă.

Aceasta intalnire a avut loc online ca urmare a perioadei pandemice pe care o traversam cu totii.

In cadrul acestei intalniri, s-a discutat despre subiectul abordat in cadrul proiectului, sarcinile specifice si rezultatele intelectuale stabilite in cadrul proiectului si totodata, fiecare partener din cadrul consortiului a facut o scurta prezentare a parteneriatului.

Obiectivele proiectului sunt:

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

A fost o intalnire reusita si de success! Suntem bucurosi ca facem parte din cadrul acestui parteneriat, ca putem aborda o tema de mare interes pe tara noastra si pentru artistii de la noi din tara!

A fost o intalnire reusita, plina de rezultate benefice pentru dezvoltarea proiectului!

Este o reala placere pentru organizatia noastra sa faca parte din acest parteneriat, ajutand astfel la constientizarea problematicii mamelor minore din Romania si la imbunatatirea situatiei acestora!

Primul newsletter din cadrul proiectului CUBE

19-20 ianuarie 2023 - Întâlnire Transnațională - București, România

În perioada 19-20 ianuarie 2023 a avut loc la București, România cea de-a 3a întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ CUBE - Incubators for Cultural and Creative Sectors, prilej cu care partenerii europeni au avut ocazia să discute despre stadiul de dezvoltare și elaborare a materialului de training dar și a mecanismului de incubare elaborat în cadrul proiectului. Totodată, s-a stabilit și planul de implementarea a următoarelor activități, și anume pilotarea națională din fiecare țară parteneră în proiect.
Vizita la București a fost și un prilej de vizitare a unui hub cultural, ocazie cu care cei prezenți la București au mers la POINT HUB, un loc în care artiștii din București și nu numai au posibilitatea de a-și pune în scenă proiectele culturale - piesele de teatru, expozițiile, orice tip de alt eveniment cultural într-un mediu adecvat și cu resurse minime.

A fost o întâlnire ce și-a atins toate obiectivele!