CUBE - InCUBator for the resilience of the culture and crEative sectors

21 iulie 2021 - Kick-off meeting - Online

In data de 21 iulie 2021, CICIA a participat la prima intalnire oficiala din cadrul proiectului Erasmus+ KA2, CUBE – InCUBator for the resilience of the culture and crEative sectors. Acest proiect este un parteneriat strategic ce dorește să ajute artiștii să dobândească abilități și competențe, inclusiv competențe digitale și spirit antreprenorial care întăresc creativitatea în educație. Acest aspect va aduce inovație și sustenabilitate sectoarelor și industriilor culturale într-o eră în care totul se schimbă.

Aceasta intalnire a avut loc online ca urmare a perioadei pandemice pe care o traversam cu totii.

In cadrul acestei intalniri, s-a discutat despre subiectul abordat in cadrul proiectului, sarcinile specifice si rezultatele intelectuale stabilite in cadrul proiectului si totodata, fiecare partener din cadrul consortiului a facut o scurta prezentare a parteneriatului.

Obiectivele proiectului sunt:

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

A fost o intalnire reusita si de success! Suntem bucurosi ca facem parte din cadrul acestui parteneriat, ca putem aborda o tema de mare interes pe tara noastra si pentru artistii de la noi din tara!

A fost o intalnire reusita, plina de rezultate benefice pentru dezvoltarea proiectului!

Este o reala placere pentru organizatia noastra sa faca parte din acest parteneriat, ajutand astfel la constientizarea problematicii mamelor minore din Romania si la imbunatatirea situatiei acestora!

Primul newsletter din cadrul proiectului CUBE

19-20 ianuarie 2023 - Întâlnire Transnațională - București, România

În perioada 19-20 ianuarie 2023 a avut loc la București, România cea de-a 3a întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ CUBE - Incubators for Cultural and Creative Sectors, prilej cu care partenerii europeni au avut ocazia să discute despre stadiul de dezvoltare și elaborare a materialului de training dar și a mecanismului de incubare elaborat în cadrul proiectului. Totodată, s-a stabilit și planul de implementarea a următoarelor activități, și anume pilotarea națională din fiecare țară parteneră în proiect.
Vizita la București a fost și un prilej de vizitare a unui hub cultural, ocazie cu care cei prezenți la București au mers la POINT HUB, un loc în care artiștii din București și nu numai au posibilitatea de a-și pune în scenă proiectele culturale - piesele de teatru, expozițiile, orice tip de alt eveniment cultural într-un mediu adecvat și cu resurse minime.

A fost o întâlnire ce și-a atins toate obiectivele!

A doua întâlnire transnațională, Atena, Grecia, 13-14 Iulie 2022

În perioada 13-14 iulie 2022 a avut loc la Atena, Grecia cea de-a doua întâlnire transnațională de data aceasta face-to-face, din cadrul proiectului Erasmus+ CUBE - Incubator for Cultural and Creative Sectors organizată sub bagheta magică a partenerilor noștri dragi, AKMI – International.

Am discutat despre statusul dezvoltării materialului educațional propus de către consortiul nostru pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale artiștilor europeni și mecanismul de incubare virtual elaborat în cadrul acestui proiect.

Cu acest prilej a fost lansată și versiunea alfa a platformei de învățare online, precum și versiunea finală a site-ului proiectului https://euprojectcube.eu

Cel de-al doilea Newsletter din cadrul proiectului CUBE

Lansare Pilotare Națională a Platformei de Învățare Online CUBE

Astăzi, 12 aprilie 2023 venim în ajutorul artiștilor și ai lucrătorilor culturali - creativi din țara noastră, cărora dorim să le dezvoltăm abilitățile antreprenoriale și să-i învățăm să lanseze un incubator virtual. Toate aceste lucruri se întâmplă în implementarea proiectului ErasmusPlus - CUBE-Incubator for the resilience of the culture and creative sectors.

Cu această ocazie am lansat un chestionar preliminar de testare a cunoștintelor antreprenoriale ale persoanelor interesate să participe la sesiunile de pilotare a platformei de învățare virtuală - https://elearning.euprojectcube.eu/ Persoanele interesate să își îmbunătățească abilitățile antreprenoriale în domeniul artei sunt invitate să completeze chestionarul preliminar! Deadline de înscriere - 10 Mai 2023! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPeltnyTBOnuF-Ub0LFjjEv6vSNmvAxh1D3rlw2l6-SjAASA/viewform

Cube - Pilotarea Nationala din Romania a platformei de învățare virtuală

!! O nouă oportunitate pentru artiști și orice specialist din domeniul cultural-creativ de a-și îmbunătăți abilitățile antreprenoriale!!

Proiectul CUBE finanțat prin programul Erasmus+ are ca scop să împuternicească și să înzestreze cu noi abilități artiștii punându-le la dispoziție resurse educaționale gratuite pentru dezvoltarea abilitatălor antreprenoriale!

În cadrul proiectului, au fost dezvoltate trei module axate pe cultivarea spiritului antreprenorial al artiștilor și al persoanelor din industriile creative și pe sprijinirea acestora în dezvoltarea propriilor întreprinderi culturale.

Înscrieți-vă acum la platforma educațională online, cu acces gratuit, pentru a începe formarea dumneavoastră https://elearning.euprojectcube.eu/

Descoperă mai multe despre proiect: https://euprojectcube.eu/

CUBE – Eveniment de multiplicare

În cadrul proiectului Erasmus+ CUBE dedicat artiștilor și persoanelor ce activează în domeniul cultural - creativ, asociația CICIA a organizat un eveniment de multiplicare în data de 22 iunie 2023, prilej cu care specialiști în domeniu, artiști, profesori și reprezentanți ai diversrlor ONG-uri implicate în derularea și implementarea proiectului, prilej cu care le-au fost prezentate materialele educaționale gratuite dezvoltate și puse la dispoziția publicului larg.

Le mulțumim tuturor pentru participare și implicare!

CUBE - Ultima și cea de-a 4 Întâlnire Transnațională, Ancona, Italia, 28-29 Iunie 2023

În perioada 28-29 iunie 2023 a avut loc la Ancona, Italia, ultima întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus+ CUBE-Incubator for the resilience of the culture and creative sectors prilej cu care partenerii proiectului au discutat detaliile finale ale implementării proiectului si realizarea raportului de evaluare finală. Totodată, au fost prezentate rezultatele finale ale activităților implementate în cele 24 luni de proiect și impactul atins de acestea.

Suntem mândri de munca depusă de echipa noastră și a întregului consorțiu!