RCL4EU – RURAL CITIZENS LABs 4 EUROPE

Proiectul RCL4EU – Rural Citizen Labs 4 Europe este un proiect finanțat prin programul CERV - Programul Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori, fiind un parteneriat între 4 țări europene (România, Slovenia, Franța și Spania) reprezentate de organizația Centrul de Incubare Creativ Inovativ de Afaceri (CICIA), DRPDNM (Slovenia), Maison de l’Europe de Monpellier (Franța), ADEGUA (Spania) coordonat de organizașia Foyer Rural Cepage (Franța) ca și coordinator.

Scopul proiectului este acela de a împuternici cetățenii din zonele rurale prin participarea activă a acestora, prin transmiterea de opinii și idei factorilor de decizie politică la nivel local, regional, național și european.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Impactul așteptat al proiectului

09-10 noiembrie 2022 - Kick-off meeting - Online

În perioada 09-10 noiembrie 2022, CICIA a participat la prima întâlnire organizată în cadrul proiectului RCL4EU la Puget Thenier, Franța de către Foyer Rural CEPAGE, eveniment la care au participat reprezentanți ai tuturor celor 5 organizații partenere: CICIA (România), Foyer Rural CEPAGE (Franța), Maison de l’Europe de Montpellier (Franța), ADEGUA (Spania) și DRPD Novo Mesto (Slovenia).

În cadrul acestei întalniri, s-a discutat despre subiectul abordat în cadrul proiectului, sarcinile specific fiecărui partener și rezultatele și impactul evenimentelor organizate în cadrul proiectului. Totodată, fiecare partener din cadrul consortiului a realizat o scurtă prezentare a organizației pe care o reprezintă și echipa de proiect implicată în implementarea proiectului RCL4EU.

A fost o întalnire reușită și de success! Suntem bucuroși că am reușit să creăm un parteneriat puternic și apropiat, că putem aborda o temă de mare interes în această perioadă de neliniște pentru toată lumea!

Eveniment - Baena, Spania, 07-08 Martie 2023

Partenerii noștri de la Adegua Spania organizează în perioada 07-8 Martie 2023 o masă rotundă la Baena, Cordoba, în cadrul căreia un număr de aproximativ 100 de persoane vor dezbate despre democrație, dezinformare, știri false și vor trage concluzii și recomandări ce vor fi publicate în Cartea Albă la finalul proiectului Rural Citizens” Lab 4 EU.
O delegație de cetățeni români, sloveni, francezi se vor alătura cetățenilor spanioli și vor discuta și vor trage concluzii la aceeași masă despre aceste subiecte fierbinți.

Fiți alături de noi pentru mai multe detalii!