Scrisoare catre o tinara adolescenta Capitolul ” Cum apare o sarcina?”

Draga Adolescenta,

Dupa ce ti-ai inceput viata sexuala este bine sa afli cateva INFORMATII UTILE cu privire la CUM APARE O SARCINA!

Stiai ca o femeie are 85% sanse sa ramana insarcinata, in decursul unui an, daca nu foloseste nici un fel de metoda contraceptiva?!

Stiai ca in Romania, in fiecare zi, se nasc in medie aproximativ 630 de copii?!

Stiai ca in fiecare zi, peste 125 mii de femei din toata lumea face un avort??!!

! Tine minte!!! O sarcina poate sa apara chiar daca:

  • Esti la primul act sexual;
  • Alegeti o anumita pozitie in timpul actului sexual;
  • Actul sexual are loc in timpul menstruatiei;
  • Este un contact sexual unic;
  • Ejacularea nu s-a produs in interiorul vaginului;
  • Femeia nu are orgasm.

Stii cum apare o sarcina?

In fiecare luna, un ovul matur este eliberat de unul dintre ovare. Ce sunt ele si unde sunt localizate? Pe scurt, sunt situate in partea de jos a abdomenului tau, in ovare, unul la staga si unul la dreapta! Corpul tau produce substante ce determina maturizarea ovulelor. Aceste substante sunt numite hormone. Ovulul matur este eliberat de ovar – intr-o luna ovarul din stanga, cealalta luna de ovarul din dreapta si asa mai departe! Ovulul trece prin trompele uterine in uter si traieste intre 24 si  48 de ore.

 

In timpului unui act sexual, spermatozoizii ajung in uter si apoi pe trompele uterine, cautand un ovul matur. Spermatozoizii pot trai pina la 7 zile. Daca spermatozoidul va intalni un ovul, il va fecunda si se vor prinde in interiorul uterului, pe peretele acestuia.

 

Pe peretele uterului se formeaza o mucoasa, numita endometru, care ajuta ovulul fecundat sa se fixeze si sa se dezvolte.

 

Daca ovulul nu este fecundat, endometrul se va rupe de pe peretele uterului si, fiind foarte bine vascularizat, va produce o sangerare ….MENSTRUATIA!!!!!

Ciclul menstrual incepe in prima zi a menstruatiei si se termina cu o zi inaintea menstruatiei urmatoare. Numarul de zile de menstruatie difera de la femeie la femeie, iar ovulatia (eliberarea ovulului din ovar) se produce, de obicei, cu 14 zile inaintea menstruatiei.

 

Pentru mai multe detalii, poti gasi urmarind si urmatorul clip marca SEXUL si BARZA:

 

Sursa Informatiilor: Brosurile Contraceptia si Sarcina si Parentalitate – INDRAZNESTE SA FII MARE! –Fundatia “Tineri pentru Tineri”

Blogul este realizat ca parte a proiectului THE BOND - Improvement of situation of teenage girls who get pregnant and give birth (2018-1-PL01-KA205-050375), implementat în cadrul programului ERASMUS+

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii