Demers pentru sprijinirea Mamelor Adolescente

Scopul acestui blog este pentru a fi un suport pentru mamele minore, adolescente, ce se confrunta cu o sarcina sau chiar cu un copil nascut in perioada adolescentina si pentru persoanele care se intalnesc cu astfel de situatii in viata lor personala sau profesionala (parinti de adolescenti aflati intr-o astfel de situatie, asistenti sociali, profesori, psihologi, lucratori sociali in domeniu, etc).

Nu dorim sa incurajam adolescentii sa devina parinti la varste fragede! Vrem sa fim un SPRIJIN REAL  pentru aceste mame pentru a nu se mai simti SINGURE si fara nici un ajutor atunci cand se confrunta cu aceasta problema. Scopul nostru este sa le oferim un SPATIU VIRTUAL unde ele vor regasi multe sfaturi, informatii utile pentru NOUA lor VIATA.

Acest BLOG se doreste a fi si un spatiu unde specialistii in domeniu – asistenti sociali, pedagogi, profesori, psihologi, etc. – pot oferi sfaturi, noi abordari, noi solutii la aceasta problema cu care se confrunta societatea romaneasca in zilele noastre. Din pacate, situatia din tara noastra a mamelor adolescente este un SUBIECT TABU, ce nu se regaseste ca o problema de sine statatoare in politicile abordate de guvernanti. Prin urmare, demersurile autoritatilor in diminuarea numarului de cazuri de mame adolescente sau de eradicare a acestei problem, sunt aproape inexistente.

Ne dorim prin intermediul acestui BLOG sa semnalam toate aspectele cu care se pot confrunta aceste fete minore – respingerea familiala, respingerea societatii, accesul inegal la servicii de preventie / educatie sexuala, accesul inegal la servicii medicale, la piata muncii, la educatie etc.

ROLUL NOSTRU este cel de FACILITATOR intre experientele pe care dorim sa le prezentam in cadrul acestui blog si tinerele din Romania care sunt in aceasta situatie, intre specialistii din domeniu ce se intalnesc in activitatea lor profesionala cu astfel de cazuri si parinti sau tinere care se confrunta cu aceasta chestiune.

Ne dorim ca acest BLOG sa devina un mediu informal cu multe aspecte legislative, legale, pe care o tinara adolescenta trebuie sa le cunoasca atunci cand se confrunta cu o sarcina la o varsta atat de frageda, cat si un spatiu de consiliere psihologica prin intermediul specialistilor cu care vom colabora. Speram sa ajungem la cele mai bune solutii, sfaturi si sa ajutam mamele minore sa inteleaga ca nu sunt singure, exista oameni, specialisti care doresc si pot sa le ajute sa se maturizeze si sa-si intre real in noul lor ROL, cel de PARINTE.

Asadar, tinere mame care v-ati confruntat cu o astfel de situatie sau femei care s-au confruntat cu o astfel de situatie, va rugam sa ne contactati, sa ne impartasiti experienta voastra !

Totodata, invitam si specialistii care s-au intalnit in munca lor profesionala cu astfel de cazuri, sa ne impartaseasca sfaturile lor, experienta lor!

Haideti sa fim parte din acest minunat demers IMPREUNA!

Prezentul Blog este o activitatea implementată ca parte a programului european ERASMUS+, prin proiectul THE BONDImprovement of situation of teenage girls who get pregnant and give birth (2018-1-PL01-KA205-050375). La activitatile proiectului vor participa specialiști din 6 țări europene: Spania, Grecia, Portugalia, Belarus, Polonia și România.

Puteti sa ma contactati pe adresa mea de email, alina.avadanei@gmail.com !

 

 

Blogul este realizat ca parte a proiectului THE BOND - Improvement of situation of teenage girls who get pregnant and give birth (2018-1-PL01-KA205-050375), implementat în cadrul programului ERASMUS+

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii