Să o cunoaştem pe Zinaida (Belarus)

Zinaida, 18 ani, singură, un fiu (Belarus)

Astăzi vreau să îţi prezint povestea Zianidei. Şi ea, ca şi tine, este o tînără adolescentă, pusă în faţa celei mai dureroase decizii din viaţa ei …nu ştia ce să facă…să crească singură un copil pe când ea este doar un copil??

Copilăria: Părinţii fetei sunt căsătoriţi de mai mulţi ani. Durere şi bucurie, toată viaţa mea împărţită la două. Părinţii mei sunt împreună de vreo 30 de ani. Mama Zinei a dat naştere primului ei copil, un băieţel, pe când avea 15 ani.

Zinaida este cea mai tânără fată în familia extinsă. Familia ei este foarte prietenoasă, dar, ca în orice casă, mai sunt şi problem şi dificultăţi.

Întâlnirea Zinaidei cu un nou iubit, ce mai târziu avea să fie tatăl copilului ei, s-a întamplat pe neaşteptate.

Comunicarea cu el s-a mutat mai mult pe internet…apoi au urmat confesiunile de iubire, întâlnirile romantic şi aşa mai departe…După un timp, un lucru era cert: tînăra fată urma să aibe un copil.

Zinaida şi iubitul ei erau foarte fericiţi. Totul în relaţia lor mergea bine. Da, şi rudele tînărului au acceptat situaţia şi le-au promis şi oferit suportul lor total.

Crearea unei familii. Chiar dinaintea naşterii copilului, comportamentul tatălui se schimbase complet. Viitorul tată se îndepărta din ce ân ce mai mult de noua sa familie şi absenta din ce în ce mai des de acasă. La un moment dat Zinaida l-a sunat de pe un alt număr iar ace lapel avea să-I schimbe viaţa: la capătul firului era vocea unei femei……..el avea o altă familie.

Zina a fost lăsată singură. Dar chiar şi aşa singură, nu prea avea timp de ale ei. Doar avea o familie mare în grija căreia se afla, familie care nu a dezamăgit-o şi care nu a lăsat-o în supărare.

Tînărul tată, frustrat, a încercat de vreo câteva ori să se întoarcă la noua sa familie. Dar fie dragostea trecuse, fie Zinaida nu a mai vrut să răscolească trecutul….faptul cert este că întemeierea unei familii nu s-a mai realizat.

Fiul. Sarcina fetei a fost una dificilă. Zinaida şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului în spital.

Amintirile cu privire la momentul naşterii nu se doresc  a fi rememorate. A fost foarte dureros…şi dificil. Pentru o perioadă lungă de timp noul născut a trebuit ţinut la terapie intensivă. Mama primea permisiunea de la doctori doar ocazional să-l vadă.

Dar totul a fost dat uitării…Acum, recuperat şi însănătoşit, copilul domneşte întreaga familie a Zinaidei.  Este un copil frumos, deştept, plin de viaţă. Ca toţi copii de altfel, şi lui îi place să se joace, să citească, să fie răsfăţat şi să îşi iubească mama.

Cel mai mult trebuie menţionat faptul că Zinaida a fost ajutată şi este ajutată şi în continuare de către părinţii ei, fraţii şi surorile sale.Pe când era Zinaida însărcinată, şi mama ei era însărcinată deasemenea cu cel de-al 6lea copil. Ea avea să dea naştere ceva mai târziu decât Zinaida. Dar şi soţia fratelui născuse în aceeaşi perioadă. Ce mai! În familie sunt acum 3 copilaşi cam de aceeaşi vârstă. Un frate mai mare şi o soră locuiesc în altă parte. Restul membrilor familie trăiesc cu toţii într-o casă mare.

După ce I s-a născut copilaşul, Zinaida l-a anunţat şi pe tatăl copilului dar şi pe rudele acestuia. Dar nu a primit nici un răspuns. Fata s-a văzut în faţa unei decizii importante şi dificile din viaţa ei: creşterea copilului singură, fără nici un sprijin din partea tatălui. Ea nu a depus nici o plîngere împotriva lui.

Cel mai greu pentru Zina a fost teama constantă că nu va face faţă. <<Au fost nopţi  nedormite destul de dificile când nu vroiam decât să dorm şi nimic altceva nu mi se părea a fi nevoie.>>

Zina spune că se simte ca o mamă. După naşterea filui ei, ea a devenit mai puternică şi mai atentă.  <<Pot rezolva acum probleme şi pot depăţi dificultăţile mult mai uşor. Părinţii mei au acum un bebeluş, fratele meu la fel, deci încerc şi eu să continui pe drumul meu. >>

Visurile. Zina visează să-şi întemeieze o familie frumoasă, să aibe şi alţi copii. La urma mei, are exemplul unei familii fericite! Deci totul este posibil! Fata visează la o casă frumoasă unde ea va fi gazda, o casă călduroasă, cochetă, unde va locui o familie iubitoare şi în care va domni mirosul de plăcinte.

***

Sfatul Zinaidei pentru adolescentele din ziua de astăzi:  <<În cazul în care rămâneţi însărcinate, nu da-ţi ascultare altora şi pastraşi sarcina. Pentru că sigur vor exista persoane care să vă zică să faceţi avort ca să vă puteţi ocupa de cariera voastră. Dar fiţi încrezătoare şi spuneţi-le părinţilor voştri, şi urmaţi sfaturile doctorului! >>

Articolul original poate fi găsit la http://mihck.info/node/940 .