Gândul LIVE. Povestea emoționantă a Andreei, adolescenta care a născut la 16 ani, iar copilul este bolnav: „Mă bucur de fiecare moment și trăiesc cu el fiecare clipă ca și cum ar fi ultima” / Cum o ajută statul?!

Astăzi vă prezint povestea Andreei, poveste relatată pe larg într-un editorial realizat de Gândul Live si ce poate fi accesat pe următorul link:

https://www.gandul.ro/gandul-live/gandul-live-povestea-emotionanta-a-andreei-adolescenta-care-a-nascut-la-16-ani-iar-copilul-este-bolnav-ma-bucur-de-fiecare-moment-si-traiesc-cu-el-fiecare-clipa-ca-si-cum-ar-fi-ultima-19461737

Andreea este o tânără care la vârsta de 16 a născut un băiețel, copil care din păcate suferă de o boală gravă de plămâni. Povestea emoționantă a Andreei a fost prezentată la Gândul LIVE, unde adolescenta a povestit cum a mers la școală însărcinată.

Andreea a devenit acum doi ani mamă minoră, la 16 ani, iar acum își îngrijește copilul care are o boala ce îi afectează plămânii. Andreea spune că se confruntă  și cu discriminarea socială.

Mama minoră: „Mi s-au declanșat instinctele de mamă din prima clipa de când l-am luat in brațe”

„Am rămas însărcinată la 16 ani, mi-am dat seama mai târziu, îmi venise menstruația peste sarcină. Am ales cu mama să păstrez sarcina. În plan a fost să-l nasc și să termin liceul (…) Mi s-au declanșat instinctele de mamă din prima clipa de când l-am luat in brațe”, a povestit Andreea la Gândul LIVE. Tânăra suferă foarte mult din cazua faptului că David, băiețelul ei de doi ani, este bolnav.

Mama minoră: „Doctorul mi-a spus că fiul meu poate deceda în orice moment”

„Mă bucur de fiecare moment și trăiesc cu el fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Doctorul mi-a spus că fiul meu poate deceda în orice moment (…) Are nevoie de medicație în fiecare zi ca să fie ok”, a mai mărturisit Andreea la Gândul LIVE și a mai spus că a mers însărcinată la școală, în clasa a 9-a.

Cum ajută statul mamele minore?

„În momentul de față statul ne oferă doar aceste centre maternale, în sectoare, care țin de DGASMB. Aici au tot spirjinul și tot suportul specialiștitlor, de la consiliere psihologică, la programe de dezvoltarea și îngrijirea copilului, precum și alte programe de asistență socială. Cam asta înseamnă protecția socială a copilului.

PMB,  prin asistența socială, la nivelul Capitalei, oferim un stimulent la naștere pentru mamele minore, de 2.500 de lei, iar dacă copilul are un handicap se oferă 1.000 de lei pe lună ” , a declarat la Gândul LIVE Iuliana Cristea, director asistență socială în cadrul DGASMB.