Un nou caz zguduie internetul din Romania: O fetiță de 13 ani a născut de urgență la UPU Pediatrie

Conform site-ului reporterbuzoian.ro , astăzi a fost publicat următorul articol:

În urmă cu puțin timp, o fetiță de numai 13 ani a adus pe lume un bebeluș la secția UPU Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Fata în vârstă de 13 ani și 7 luni a ajuns la UPU Buzău acuzând dureri abdominale. Timp de nouă luni, ea le-a ascuns părinților faptul că este însărcinată, însă medicii de la Pediatrie au înțeles rapid despre ce este vorba.

Nașterea s-a declanșat spontan chiar în timp ce minora se afla cu părinții în incinta secției. Medicii nu au avut de ales și au asistat-o pe copilă la naștere. Ea a adus pe lume un băiețel sănătos chiar în secția în care copiii ajung pentru consulturi medicale, și nu ca să…se nască.

La scurt timp, mămica și bebelușul au fost urcați în salvare și transferați la Maternitatea Buzău, unde primesc îngrijiri de specialitate.

Este trist faptul că avem astfel de situații, de copile care nu sunt pregătite pentru a deveni mame, cazuri care sunt doar niște cifre și statistici în evidențele autorităților. ceea ce este îngrijorător este faptul că în anul 2018, în rândul mamelor minore cu vârsta sub 14 ani care au dat naștere de copilași a existat și un caz la nivel național care a dat naștere celui de-al 6-lea copil. Oare nici o autoritate competentă de la noi din țară nu a putut interveni la timp pentru a stopa acest fenomen in rândul copilelor încă nedezvoltate suficient pentru a deveni mame?

Sursă articol: https://reporterbuzoian.ro/ultima-ora-o-fetita-de-13-ani-a-nascut-de-urgenta-la-upu-pediatrie/?fbclid=IwAR0gX6oav7kJqGrPD41CxnOImxyvi338soV3rlSstXcT3QIN3ktCDUwFxGw

Blogul este realizat ca parte a proiectului THE BOND - Improvement of situation of teenage girls who get pregnant and give birth (2018-1-PL01-KA205-050375), implementat în cadrul programului ERASMUS+

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii